سفارش تبلیغ
صبا ویژن
دانش، زنده کننده جان و روشنی بخش خرد و کشنده نادانی است . [امام علی علیه السلام]
آفرینش
 RSS 
خانه
ایمیل
شناسنامه
مدیریت وبلاگ
کل بازدید : 3543
بازدید امروز : 4
بازدید دیروز : 2
........... درباره خودم ...........
آفرینش
خدیجه مهدی خوشویی

........... لوگوی خودم ...........
آفرینش
............. اشتراک.............
  ........... طراح قالب...........


  • فواید سجده در نماز

  • نویسنده : خدیجه مهدی خوشویی:: 87/11/2:: 6:52 عصر

     

    اما نماز که در فرهنگ آسمانی ستون دین است در تکمیل مطالعه و تفکر آیات آسمانی و دیگر کتب و علوم (دانش اندوزی )به شکلی عملی و ریشه ای باعث حضور خدا بیداری و جدان و ارتقای آگاهی و بطور کل باعث آرامش درون می گردد.اگر نماز انسان به درستی به جا آورده شود و مورد قبول او واقع گردد و اگر آیه ها وحقایق کلیدی و مهم سوره حمد که چکیده کلی قرآن است به درستی باور و فهم گردد آنگاه این ارتقای دانش و آگاهی باعث آن میگردد که تمامی اعمال و رفتار و گفتار روزانه انسان به درستی انجام پذیردتا بلکه هرآنچه که انسان انجام میدهد موثر و مورد قبول باریتعالی واقع افتد.

    اما اوج و تجلی نماز وتاثیر آن در زندگی انسان برای حضور "او" در درون خود و ملاقاتی حضوری و رودررو داشتن با "او" در رسیدن به آرامش حقییقی در سجده کردن خلاصه می شود . آری نماز یعنی سجده رفتن که پرستش و کسب دانش و غوطه ور شدن در آیات آسمانی با تامل در سجده پیش از بیش امکانپذیر می گردد.عظیم ترین و مهمترین نواحی مغز وقلب حقیقی انسان که شاهکار خلقت نامیده می شود و در فرآیند تکامل آخرین مرحله را از آن خود کرده نواحی لوی پیشانی مغز انسان میباشد . طوری که دانش بشری به این باور مهم رسیده است که تفکر و پردازش برتر انسان در این نواحی صورت میگیرد.

    هنگام سجده و تامل مناسب در آن باعث ترشح مناسب و به موقع ماده اندروفین در مغز انسان که مادهای نشاط آور و آرامبخش است می گرددتا بلکه شعف و آرامش انسان به شکلی جسمانی و روحانی حاصل آید.دکتر دیاب ودکتر قرقوزدرباره فوایدطبی سجود چنین می گویند:

    "پایین آمدن سر به هنگام سجود منجر به احتقان خون در رگهای خونی مغز میشود و هنگامی که سر به صورت ناگهانی ب هطرف بالا میرود فشار رگها کاهش می یابد و این حرکت در هر رکعت نماز خلال رکوع و سجود تکرار میشود ."

    خانم "کاندیس پرت" یکی از دانشمندان اعصاب چنین می گویند:

    " اگر خدا با  انسانها صحبت می کند و اگر بشر با خدا صحبت میکند همانا این گفتگو از طریق جلوی پیشانی میباشد .آن قسمتی از مغز که جدیدترین توسعه زیستی را پیدا کرده است "

    دکتر آرتور گایتون در کتاب فیزیولوژی جانوری خویش در حین تشریح سیستم  عصبی و مغز انسان درباره این نواحی چنین میگوید:

    " بدیهی است  که بدون توانایی تفکر در عواقب اعمال ممکن است اعمال شخصی با عجله زیاد انجام گیرد و کارهایی صورت گیرد که در اینده موجب پشیمانی شود.به خوبی نشان داده شده است اشخاصی که نواحی جلوی پیشانی خود را از دست داده اند یا به هر دلیلی این نواحی مهم دخالتی در تفکر و تصمیم گیری ننمایند. ظاهرا وجدان خود را نیز از دست داده اند به همین ترتیب برنامه ریزی برای آینده نگرانی درباره عواقب اعمال بستگی به توانایی شخص برای تفکر درباره ارتباط اعمال خود دارد دراین جا شخصی که جلوی پیشانی خود را از دست داده است تمام این کیفیات را از دست میدهد ."

    این نواحی مهم را میتوان با پرستش صحیح ، با کسب دانش و مخصوصا با سجده کردن بیدار و فعال نمود. یعنی ندای وجدان و یا ندای "او" را در درون خود بیدار کرد .بدین ترتیب این نواحی جایگاه بزرگی است که خداوند آن را برای عالمان و عاشقان خود به شکلی اگاهانه و ارادی در قلب و وجود بندگانش تدارک دیده است.

     

    بر اساس تازه‌ترین پژوهش‌های علمی، سجده کردن انسان را از بیماری‌های روحی، جسمی و هم‌چنین سرطان حفظ می‌کند.
     بر اساس تازه‌ترین پژوهش‌های علمی، سجده کردن انسان را از بیماری‌های روحی، جسمی و هم‌چنین سرطان حفظ می‌کند.

    به گزارش شیعه نیوز به نقل از خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، پروفسور محمد ضیاءالدین حامد از اساتید علوم بیولوژیک و از مسوولان پژوهشگاه مرکز تکنولوژی قاهره با اعلام این خبر اظهار داشت: در قرن حاضر که انسان از هر جهت در معرض الکترومغناطیس‌ها قرار دارد و هم‌چنین نیاز انسان به تخلیه اشعه‌های زائد وجود دارد، دریافتیم که تخلیه این اشعه‌ها از طریق سجده کردن صورت می‌گیرد.

    وی ادامه داد: بر اساس یافته‌های موجود، هر اندازه که محور طولی انسان کاهش یابد، میزان در معرض اشعه‌های الکترومغناطیسی قرار گرفتن او نیز کم می‌شود.

    در زمان سجده کردن هم محور طولی انسان و هم به دنبال آن میزان تاثیرگذاری الکتریسیته‌ها کم می‌شود و سپس عمل تخلیه از طریق تماس پیشانی با زمین صورت می‌گیرد، البته در زمان سجده به دلیل آنکه دیگر نقاط بدن هم با زمین ارتباط می‌یابند، عمل تخلیه آسان تر انجام می‌شود و انسان از بیماری‌های روحی، جسمی و حتی سرطان در امان می‌ماند.

    وی افزود: شیوه درست تخلیه الکتریسیته‌ی بدن به همان شیوه‌ای است که انسان در زمان نماز گزاردن دارد و به سوی مکه نماز می‌خواند، چرا که این حالت بهترین حالت است و شخص احساس آرامش و راحتی بیشتری خواهد داشت.

     

     

    برخی از کارشناسان معتقدند نماز خواندن تنها غذای روح انسان نیست , بلکه جسم انسانها را نیز تقویت می کند و آنها را در مبارزه با مشکلات روزمره یاری می دهد . وقتی چشمها در حالت نماز ثابت می ماند جریان فکر هم خود به خود آرام شده و در نتیجه تمرکز فکر افزایش می یابد. ثابت ماندن چشم باعث بهبود ضعف و نواقصی مانند نزدیک بینی می شود و به لحاظ روانی این حالت باعث افزایش مقاومت عصبی فرد شده و بیی خوابی و افکار نا آرام را از انسان دور می کند.
    ایستادن در حالت نماز باعث تقویت حالت تعادلی بدن شده و قسمت مرکزی مخچه که محل کنترل اعمال و حرکات ارادی است را تقویت می کند و این عمل باعث می شود فرد با صرف کمترین نیرو و انرژی به انجام صحیح حرکات بعدی بپردازد. نماز قسمت فوقانی بدن را پرورش داده و ستون مهره ها را تقویت کرده و آن را در حالت مستقیم نگاه می دارد. تقویت احشاء و ماهیچه های شکم , حفظ سلامت دستگاه گوارش و رفع یبوست مزمن سوء هاضمه و بی اشتهایی از دیگر خواص نماز خواندن و رکوع در نماز است.
    کارشناسان می گویند در حالت رکوع ماهیچه های اطراف ستون مهره ها منبسط می شود کخ در متعادل و آرام کردن سمپاتیک موثر است.
    مدت زمان خواندن ذکر رکوع نیز باعث تقویت عضلات صورت و گردن ساق پا و رانها می شودو به این ترتیب به جریان خون در قسمتهای مختلف بدن سرعت می بخشد.
    تنظیم متابولیسم بدن فراهم نمودن زمینه از بین رفتن اکثر بیماری ها از بدن , کمک به افزایش حالت استواری و استحکام مغز و بهبود ناراحتی های تناسلی و نارسایی های تخمدان از دیگر خواص رکوع در نماز است.
    سجده نیز ستون مهره های بدن را تقویت کرده و دردهای سیاتیک را آرام می کند. سجده علاوه بر از بین بردن یبوست و سوء هاضمه ,پرده دیافراگم را تقویت کرده و به دفع مواد زاید بدن به دلیل فشرده شدن منطقه شکمی کمک می کند.
    سجده همچنین باعث افزایش جریان خون در سر شده که این امر با تغذیه این غدد باعث حفظ شادابی , زیبایی و طراوت پوست می شود.
    حالات سجده به واسطه باز شدن مهره ها از یکدیگر باعث کشیده شدن اعصابیکه قسمتهای مختلف بدن را به
    مغز وصل می کند,شده و این اعصاب را در یک حالت تعادلی قرار می دهد که این عم برای سلامت انسان بسیار حائز اهمیت است.
    سجده باعث آسودگی و آرامش در فرد شده و عصبانیت را تسکین می دهد. استحکام بخشیدن و تقویت عضلات پاها و ران ها , کمک به نفخ معده و روده , بهبود فتق , از خواص نشستن بعد نماز است.
    روشن است که نماز فلسفی خاص خود را دارد که معراج مومن و مایه ی قرب به حق است و آن را باید فقط برای خداوند تعالی خواند و نه به انگزه فواید و آثاری از این دست, ولی آگاهی از این دست نظرات علمی نیز می تواند برای برخی مفید باشد

     


    نظرات شما ()


  • لیست کل یادداشت های این وبلاگ